Nieuws uit Deinze

Wie naar de winkel fietst wint

Stad Deinze organiseert in samenwerking met de Opperdekenij van 25 april tot 30 mei 2015 de campagne ‘Wie naar de winkel fietst wint’. Met deze campagne willen we de inwoners en bezoekers van Deinze stimuleren om voor korte afstanden de auto thuis te laten en ervoor te kiezen om met de fiets of te voet te gaan winkelen.

Stad Deinze werft aan

Stad Deinze werft aan: een hulparbeider voor de groendienst, en keuken- en cafetariapersoneel, twee schoonma(a)k(st)ers en een zaalwachter voor het sportcomplex Palaestra. Solliciteren kan tot vrijdag 22 mei 2015.

Bezoek werf dienstencentrum Leiespiegel op 10 mei

De bouw van dienstencentrum Leiespiegel zit goed op schema. Omdat de ruwbouw intussen afgerond is, wil Stad Deinze het gebouw een eerste maal openstellen voor haar inwoners. Op zondag 10 mei is iedereen welkom tussen 14 en 18 u. voor een eerste verkenning van het gebouw.

Infomoment over het mobiliteitsplan op 3 juni

Vorig jaar nodigde stad Deinze in juni iedereen uit op twee druk bijgewoonde participatiemomenten om van ideeën te wisselen over mobiliteit in Deinze. Ondertussen werden knelpunten in kaart gebracht, telgegevens geanalyseerd en scenario's uitgewerkt. We nodigen jullie graag uit op woensdag 3 juni 2015 om 20 u. in de Brielpoort voor een infomoment met een stand van zaken over het mobiliteitsplan.

Steun het team van stad Deinze voor de 1.000 km van Kom op tegen Kanker

Tijdens het hemelvaartweekend neemt Stad Deinze opnieuw deel aan de actie 1.000 km van Kom op tegen Kanker. Om te mogen deelnemen aan deze wedstrijd, moet elk team 5.000 euro inzamelen voor Kom op tegen Kanker. Wie het stadsteam wil steunen, kan dat door een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen kanker.

Rijden (z)onder invloed? Onderweg ben je nooit alleen.

Sinds april krijgt iedereen die een definitief rijbewijs afhaalt in het stadhuis een kaartje met een bijzondere illustratie en een sleutelhanger met lampje van Drugpunt. Met deze campagne willen het stadbestuur van Deinze, het Lokaal Overleg Drugs en Drugpunt aandacht vragen voor wat rijden onder invloed met bestuurders en hun omgeving teweeg kan brengen.

Stem Deinze tot Fietsstad 2015

Stad Deinze is genomineerd voor 'Fietsstad 2015', een initiatief van de Vlaamse stichting Verkeerskunde in samenwerking met het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid. Op 23 juni 2015 wordt de winnaar van deze titel bekend gemaakt in het Vlaams Parlement. Er kan tot 21 juni gestemd worden voor de publieksprijs via www.fietsstad2015.be/deinze, als je even de tijd neemt om te stemmen maak je bovendien kans op leuke fietsaccessoires!

anaXis NV