De woensdagmarkten van 24 en 31 december gaan gewoon door, een unieke gelegenheid voor de eindejaarskoopjes.

Nieuws uit Deinze

Vacature Deinse sociale bouwmaatschappij

De Deinse sociale bouwmaatschappij cvba staat in voor de bouw, verhuur en verkoop van sociale woongelegenheden in Deinze, Zulte, Nevele, Sint-Martens-Latem en De Pinte. Ter versterking van hun team van 4 personen zijn zij momenteel dringend op zoek naar een voltijdse medewerker verhuring (M/V). Solliciteren kan tot 23 december 2014.

Bobben is… een feestbus nemen op oudejaar!

Reis op oudejaarsavond zorgeloos en veilig mee met de feestbussen en -trams van De Lijn. Het speciale Feestbiljet kost slechts 3 euro, hiermee kan men op 31/12 vanaf 18 uur onbeperkt meerijden met tram en bus, tot en met 1 januari om middernacht.
Ook Deinze wordt bediend door de feestbussen. O.a. aan de Brielpoort, waar 'Clockwork' plaatsvindt, stopt er een feestbus. 

Stopzetting subsidie mulchmaaiers

De voorbije 6 jaar konden gezinnen die een mulchmaaier kochten een subsidie aanvragen bij IVM. Er werden zo meer dan 3.000 subsidies behandeld bij IVM. Aangezien de gemiddelde aankoopwaarde van een mulchmaaier de laatste jaren flink gedaald is en momenteel bijna alle grasmaaiers standaard voorzien zijn van een ‘mulching kit’, besliste de raad van bestuur van IVM om in de begroting van 2015 géén bedrag meer op te nemen voor de subsidiëren van mulchmaaiers. Aanvragen die hen bereiken na 1 januari 2015 zullen niet meer behandeld worden. Er is in 2015 wel nog steeds een budget voor het subsidiëren van hakselaars.

Openbaar onderzoek rooiplan Wakkense Heirweg en Gentstraat/G. Gezellelaan

Op 27 november 2014 heeft de gemeenteraad van de Stad Deinze volgende rooi- en innemingsplannen voorlopig vastgesteld met betrekking tot:
- gedeelte Wakkense Heirweg in kader van de aanleg van een fietspad
- uitvoeren wegenis-, riolerings- en omgevingswerken in kader nieuwbouwproject t.h.v.Gentstraat (N43)/G. Gezellelaan.
Bezwaren en opmerkingen kunnen ingediend worden tot 5 januari 2015 om 11 u.

Winterpret aan de Leie

Vanaf vrijdag 12 december 2014 wordt het pas echt gezellig vertoeven in Deinze, want dan wordt het Sint-Poppoplein omgetoverd tot een heus winterdorp. Drie weken lang, tot zondag 4 januari 2015, kunnen Deinzenaars er de gezelligheid opzoeken aan de drank- en eetkraampjes, kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven op de winterkermis en kunnen jong en oud hun beste schaatskunsten demonstreren op de overdekte ijspiste.

anaXis NV