Nieuws uit Deinze

Grote wegenwerken regio Gent-Zuid

De komende maanden worden enkele belangrijke invalswegen in het zuiden van Gent aangepakt, met name de Brusselsesteenweg, B401, E17, tramverlengingen naar Zwijnaarde en naar UZ, Maaltebrug. Laten we er niet omheen draaien: de impact op het autoverkeer zal groot zijn. Gelukkig kunt u Gent ook anders bereiken. Meer weten? Surf naar www.buzzgent.be en ontdek de alternatieven.

Denk mee over mobiliteit in Deinze

Stad Deinze werkt aan een nieuwe mobiliteitsplan en wil hiervoor van ideeën wisselen met haar inwoners.  Kom op maandag 16 juni 2014 of woensdag 18 juni 2014 om 19.30 uur naar het buurtcentrum De Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1A, Deinze. Je kan je inschrijven tot 14 mei 2014.

Stad Deinze werft aan

Stad Deinze werft aan: een duurzaamheidsambtenaar / mobiliteitsbegeleider voor de milieudienst en een administratief medewerker voor het Museum van Deinze en de Leiestreek. Je kan solliciteren voor deze functies tot vrijdag 9 mei 2014. 

Deinze hartveilig: cursus reanimeren en defibrilleren

In het kader van Deinze ‘Hartveilige gemeente’ organiseert Stad Deinze i.s.m. het Rode Kruis op donderdag 15 mei een cursus ‘reanimeren en defibrilleren’. In deze cursus worden de basistechnieken van het reanimeren en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) toegelicht en ingeoefend.

Mijn straat = speelstraat

De zomermaanden zijn ideaal om buiten te ravotten in de buurt. Wil je je kinderen deze zomer veel op straat laten spelen in de buurt van je huis? Maak dan van je straat een speelstraat. Je kan een aanvraag indienen bij de jeugddienst tot 15 mei.

Vaart Links in Deinze afgesloten door werkzaamheden op het Afleidingskanaal van de Leie

Vanaf vrijdag 4 april tot eind november 2014 wordt Vaart Links in Deinze tussen de Meulebroeckstraat en de Weg naar de Vaart afgesloten voor alle verkeer. Deze onderbreking is noodzakelijk om de werken voor de bochtverbredingen op het Afleidingskanaal van de Leie te kunnen uitvoeren.

Zeg je eigen zeg op deinze.jonggezegd.be

Van 1 maart tot eind mei 2014 loopt in Deinze het interactief participatieproject Jonggezegd, gericht op jongeren van 15 tot 25 jaar. Gedurende deze drie maanden kunnen zij hun eigen zegje zeggen op het digitale platform www.deinze.jonggezegd.be. Het doel van deze tool is de betrokkenheid van jongeren bij het beleid van de stad te vergroten. Wie deelneemt aan het project, maakt bovendien kans op een leuke prijs.

anaXis NV