Nieuws uit Deinze

Herstellingswerken rotonde Sint-Martinus

Aan de rotonde van de kruising van de gewestwegen N35 (Tweebruggenlaan en Volhardingslaan) met de N43 (Kortrijkstraat en Kortrijksesteenweg) te Deinze zijn er infrastructuurwerken gepland van 7 april tot 21 april 2014. De verzakte betonnen kantstroken van de rotonde en van de aanwezige by-passes worden vernieuwd. Om deze werken te kunnen uit voeren zal er in deze periode enige verkeershinder zijn.

Vaart Links in Deinze afgesloten door werkzaamheden op het Afleidingskanaal van de Leie

Vanaf vrijdag 4 april tot eind november 2014 wordt Vaart Links in Deinze tussen de Meulebroeckstraat en de Weg naar de Vaart afgesloten voor alle verkeer. Deze onderbreking is noodzakelijk om de werken voor de bochtverbredingen op het Afleidingskanaal van de Leie te kunnen uitvoeren.

Word organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! en win een feestcheque van 170 euro!

Zet je een verenigingsactiviteit, een straat- of een wijkinitiatief op touw tussen 4 en 12 juli of in het weekend van 28 en 29 juni? En wil je die activiteit graag in het teken plaatsen van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan je je kandidatuur indienen om lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! te worden. Zo maak je ook kans op een feestcheque ter waarde van 170 euro als tussenkomst in de kosten.

Zeg je eigen zeg op deinze.jonggezegd.be

Van 1 maart tot eind mei 2014 loopt in Deinze het interactief participatieproject Jonggezegd, gericht op jongeren van 15 tot 25 jaar. Gedurende deze drie maanden kunnen zij hun eigen zegje zeggen op het digitale platform www.deinze.jonggezegd.be. Het doel van deze tool is de betrokkenheid van jongeren bij het beleid van de stad te vergroten. Wie deelneemt aan het project, maakt bovendien kans op een leuke prijs.

anaXis NV