Nieuws uit Deinze

Vanaf 14/12 nieuwe dienstregeling op Lijn 87 Maldegem - Aalter - Deinze

Op 14 december 2014 gaat het nieuwe vervoerplan van de NMBS in voege. Naar aanleiding hiervan past De Lijn ook haar dienstregeling aan. In functie van de aansluiting met de trein aan Aalter station, verschuift de dienstregeling van lijn 87 tot wel 20 minuten. Naast deze verschuivingen in de dienstregeling, worden op weekdagen een aantal ritten die momenteel beperkt zijn tot Aalter of Lotenhulle, verlengd tot in Deinze. 

Participatieavond site Oostkouter

De stad beoogt voor de wijk Oostkouter een duurzame en innovatieve ontwikkeling. Om aan deze ambitie vorm te geven wordt voor deze wijk gestart met de opmaak van een conceptstudie. Op donderdag 13 november 2014 vond hierover een eerste participatieavond plaats in de Sint-Pauluskerk.

Verkoop Huis Van Thuyne

De Gemeenteraad heeft in zitting dd. 23 oktober jl. besloten over te gaan tot de procedure ”verkoop onder voorwaarden” van haar eigendom Huis Van Thuyne, gelegen Markt 96. Op deze eigendom wil de Stad, in samenwerking met een private partner, een kwalitatief en duurzaam project realiseren binnen een stedelijke context. Indiening kandidatuurstelling: 12 december 2014 (ten laatste om 12.00u) bij het Stadsbestuur Deinze, t.a.v. College van Burgemeester en Schepenen, Markt 21 te 9800 Deinze.

‘Energiefit’ zonder veel moeite? Laat je inspireren!

Wist je dat je door het toepassen van een aantal eenvoudige energietips al snel een paar honderden euro’s per jaar kan besparen? Zonder veel moeite en zonder grote investeringen. Wil je weten hoe? Schrijf je dan in voor de ‘Energiefit-avond’ op 16 december in Deinze en laat je door ons inspireren. 

Test je kennis en win mooie prijzen met De Grote Verkeersquiz

Zin om het verkeersgevecht aan te gaan? En meteen je kennis over de wegcode een beetje op te frissen? Neem de handschoen dan op en quiz mee op www.degroteverkeersquiz.be! Quizzen kan van 20 oktober tot 30 november 2014. Wie minstens 14 op 20 haalt, maakt al kans op een prijs! De hoofdprijs is een reischeque van 1000 euro!

anaXis NV