Nieuws uit Deinze

Infomoment woonuitbreidingsgebied Astene

Op 9 september 2014 vond er een inspraakavond plaats over de ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied in Astene tussen de Pontstraat, de spoorweg en de Beekstraat. Op basis van het inspraakmoment en de projectdefinitie werd het voorontwerp van het masterplan opgemaakt. Er is een infomoment op maandag 16 maart om 20 u. in zaal Ten Hove (Nieuwstraat 3), waarop het voorontwerp zal worden toegelicht.

Ontwikkeling ‘The Loop’ baart stad Deinze zorgen

De ontwikkeling van ‘The Loop’ in Gent baart de stad Deinze zorgen. Omdat er zowel op het gebied van mobiliteit als commercialiteit geen rekening wordt gehouden met de regio ten westen van het te realiseren outletcenter tussen Flanders Expo en Ikea, tekent de stad Deinze beroep aan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de bouwvergunning voor de parking van het outletcenter.

Vip-arrangementen Gent-Wevelgem

Op zondag 29 maart wordt voor de 77e keer de UCI Worldtour-wedstrijd Gent-Wevelgem gereden. Voor de 13e keer gaat de wielerwedstrijd van start in Deinze. Startcomité Deinze en Fietsfeesten F.V. bieden twee vip-arrangementen aan.

De fietsmobiel

Het stadsbestuur van Deinze en de provincie Oost-Vlaanderen zetten nadrukkelijk in op duurzame mobiliteit, onder meer door het gebruik van de fiets te promoten. Met het project ‘De Fietsmobiel’ biedt Stad Deinze testritten met diverse fietstypes aan op bedrijven en scholen. In het kader van dit project organiseert de stad een fotowedstrijd rond het thema ‘Deinze Fietsstad’.

Inschrijvingen sport- en jeugdkampen zomervakantie

Tijdens de zomervakantie organiseren de jeugddienst en de dienst sport en recreatie opnieuw tal van kampen voor kleuters en jongeren tot 16 jaar.  Daarnaast bieden de animatoren van Speelplein Doekeewa elke dag fantastische activiteiten aan voor klein en groot! Inschrijven kan vanaf dinsdag 17 maart 2015 om 19 u. Opgelet: wie online wil inschrijven, moet voor woensdag 11 maart een login aanvragen.

anaXis NV