Nieuws uit Deinze

Podiumkans in de Brielpoort

Ieder jaar organiseert de stedelijke Cultuurraad naar aanleiding van de 11 juliviering een volksfeest in de Brielpoort. Ook in 2015 zullen we een nationale klepper verwelkomen op 10 juli. Jij of jouw band maken echter kans om het voorprogramma van die artiest te verzorgen. Bezorg voor 1 maart 2015 een demo met minstens 3 nummers aan de dienst cultuur en evenementen.

Wijziging recyclagepark

Vanaf 20 januari betaal je voor het afleveren van grofvuil in het recyclagepark 10 cent per kilo in plaats van 3 cent. De tarieven voor de andere afvalstoffen blijven gelijk. De infrastructuur van het recyclagepark werd hiervoor aangepast met een 10 cent-zone.

Stad Deinze genomineerd voor 'Fietsstad 2015'

Stad Deinze is genomineerd voor ‘Fietsstad 2015’. Een vakjury onder het voorzitterschap van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde beoordeelde 34 kandidaturen in 3 categorieën. Deinze werd samen met Kontich en Sint-Truiden genomineerd in categorie 2: tussen 20.000 en 50.000 inwoners. Op 23 juni 2015 wordt in het Vlaams Parlement per categorie bekendgemaakt wie de titel fietsgemeente of fietsstad 2015 in ontvangst mag nemen.

Deinze, stad met een hart

In december 2013 ging de campagne "Deinze, gemeente met een hart?" van start. Tijdens deze campagne ging Stad Deinze samen met het Rode Kruis Vlaanderen op zoek naar meer bloedgevers. De campagne leverde een schitterend resultaat op: in één jaar tijd is het aantal nieuwe bloeddonoren maar liefst verdubbeld. Als beloning kreeg Stad Deinze op 6 januari het label ‘Stad met een hart’.

anaXis NV