Nieuws uit Deinze

Stem Deinze tot Fietsstad 2015

Stad Deinze is genomineerd voor 'Fietsstad 2015', een initiatief van de Vlaamse stichting Verkeerskunde in samenwerking met het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid. Op 23 juni 2015 wordt de winnaar van deze titel bekend gemaakt in het Vlaams Parlement. Er kan tot 21 juni gestemd worden voor de publieksprijs via www.fietsstad2015.be/deinze, als je even de tijd neemt om te stemmen maak je bovendien kans op leuke fietsaccessoires!

Brieltuin schenkt opbrengst pannenkoekenbak aan Mucoviscidosecentrum

De Brieltuin Centrum en Brieltuin Petegem sloot vorig jaar de 'week van de buitenschoolse opvang' af met een pannenkoekenbak ten voordele van een goed doel. Het evenementen bracht € 1.000 op. Het bedrag werd geschonken aan de Kinderkliniek Prinses Elisabeth, meer bepaald het Mucoviscidosecentrum. Op 25 maart werd de cheque symbolisch overhandigd.

Start wielerwedstrijd Gent-Wevelgem

Op zondag 29 maart vertrekt de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem op de Markt. Iedereen is vanaf 10 u. welkom op de Markt voor de voorstelling van de renners. Alle grote namen zullen daarbij de revue passeren en alle renners zullen ook bij Michel Wuyts langsgaan op het podium voor een babbel. Filip Piens is publieksopwarmer van dienst. Om 11.15 u. wordt het officiële startschot van de wedstrijd gegeven.

Stad Deinze werft aan

Stad Deinze is op zoek naar een administratief assistent voor de bibliotheek. Voor de dienst cultuur en evenementen werft Stad Deinze een hulparbeider en een technicus-werkman aan. Solliciteren kan tot vrijdag 24 april 2015.

Recycleergem: nationale inzamelactie van oude elektro van 20 tot 28 maart

Recupel organiseert van 20 tot 28 maart 2015 een grootschalige nationale inzamelcampagne van afgedankte elektro-apparaten.
Ook stad Deinze doet mee! Help ons het grootste aantal kilogram afgedankte elektro-apparaten verzamelen, als wij winnen wordt er deze zomer een een gratis reuze-ontbijtpicknick aangeboden voor alle Deinzenaars.

Voorontwerp masterplan woonuitbreidingsgebied Astene

De voorbije maanden werd een voorontwerp van het masterplan opgemaakt voor de ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied in Astene tussen de Pontstraat, de spoorweg en de Beekstraat. Dit stedelijk gebied werd onlangs vrijgegeven voor ontwikkeling door de provincie Oost-Vlaanderen. Hiervoor werd Brut aangesteld, een ontwerpbureau gespecialiseerd in het verbeteren van de alledaagse leefomgeving, met expertise op het vlak van stedenbouw, architectuur en publieke ruimte. De nieuwe ontwikkelingen dienen innovatief en duurzaam te zijn. Zo wordt er o.a. extra aandacht geschonken aan groene ruimte, mobiliteit en kwalitatief wonen. Het voorontwerp werd toegelicht op 16 maart 2015, wie er niet kon bij zijn kan de presentatie hier downloaden.

anaXis NV