Donderdagavond bibliotheekavond

5 februari : Luc Rombouts Zingend brons (over de beiaardcultuur)

Op donderdagavond komt Luc Rombouts, beiaardier Tienen en Universiteit Leuven, vertellen over de beiaardcultuur. De dag erna geeft de Deinse stadsbeiaardier Charles Dairay een rondleiding op de Deinse beiaard en spelen leerlingen van zijn beiaardklas een miniconcert. Dit alles is in samenwerking met Davidsfonds Deinze.
Toegang : 2 euro vvk, 3 euro add (incl.concertje op 6 februari) (max. 100 pers.)
 
Ter info : volgende donderdagavondlezing : 12 maart : Karin Jacobs over poëzie voor kinderen.

Burn-out : wees alert voor de signalen van langdurige stress

woensdag 4 februari om 20 uur

Een burn-out overkomt ons niet plots. Een aantal tekenen waarschuwen je voor stress, zelfs in een vroeg stadium. Je kunt deze signalen leren herkennen en op zoek gaan naar waar voor jou gevaren op de loer liggen.
Gastspreker: Saskia De Bondt, coach LBC-NVK Centrum voor loopbaanontwikkeling

Organisatie: CM, Vormingplus, ACV 
Gratis toegang 
Inschrijving voor deze infosessie is verplicht (op naam van deelnemer)
www.cm.be/agenda, 09/267 5735, gezondheidspromotie.mvl@cm.be

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaarill. Carll Cneut 
  
                                                                                                              
Carll Cneut : In my Head : tentoonstelling Sint-Pietersabdij Gent : van 2 december 2014 tot 10 mei 2015
De tentoonstelling neemt je mee op reis naar een zeer uitzonderlijke bestemming : het hoofd van de gevierde boekillustrator Carll Cneut.

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit MijnOvinob worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef daar je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.
Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleer via Mijn Bibliotheek.

E-boeken in de bibliotheek

Vanaf nu kan je e-boeken lenen in de bibliotheek. Ga je op vakantie, kom dan eerst een e-boekenkaart kopen (5 euro voor 3 boeken). Vooraf kan je de gratis app downloaden (Google Playstore voor tablets met Android, Appstore voor iPads).

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan b.v. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld : languageo:Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn.

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0.30 euro / per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.
 

anaXis NV