Digitale week

Van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 april is het ook in de bibliotheek "Digitale week". 

Naast oefensessies voor het internet is er ook een info-uurtje omtrent nieuwe media en een info-middag rond tablets en/of iPads.
Op vrijdag 25 april komt voor de eerste keer een digiclub, een organisatie van de sociale dienst en de bibliotheek, samen.
Meer info : bibliotheek@deinze.be (Katrien Martens) - sociale.zaken@deinze.be (Jürgen D'huyvetter)

Digiclub

Kom met je digitale vragen naar de bibliotheek. De digiclub is een organisatie van de sociale dienst en de bibliotheek. Vrijwilligers of computerbuddy‘s geven tips en informatie over het gebruik van je apparaat. Je kan gratis langskomen. Breng je digitaal toestel (en handleiding) mee waarover je vraag gaat. 
Afspraak : vrijdag 25 april (14-16 uur) - donderdag 22 mei (14-16 uur) - vrijdag 20 juni (10-12 uur), in de bibkelder.

Vooraf inschrijven steeds gewenst (telefonische reservatie tijdens de openingsuren van de bibliotheek 09/381.95.60 of bibliotheek@deinze.be)

3e BIBQUIZ100

vrijdag 25 april (20 uur)

Inschrijven voor de derde Bibquiz100 kan ook digitaal of rechtstreeks in de wereldwinkel, Ghesquièrestraat 31 te Deinze.
16 euro per tafel van max. 4 personen. De opbrengst gaat naar Oxfam Wereldwinkel Deinze.

Organisatie : Wereldwinkel Deinze ism bibliotheek Deinze.

Grenzeloos

Erfgoeddag : zondag 27 april 2014

Grenzeloze leestips :
Brandlucht / Erik Vlaminck - Vrijgevochten / Sanije Halili en Diane Broeckhoven - Het kleine meisje van meneer Linh / Philippe Claudel - Een tijdelijk ongemak / Jhumpa Lahiri.
Grenzeloos "evenementen"tips :
Het museum van Deinze en de Leiestreek breekt uit. De erfgoedcel Leie Schelde legt een "nostalbus" in. Meer info in de programmabrochure.

Gratis lenen van cd's

Cd’s en dvd’s kan je nu ook gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0.30 euro / per werk en per week.

GRATIS DRAADLOOS INTERNET IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaar

anaXis NV