Donderdagavond bibliotheekavond

12 maart: Karin Jacobs "Poëzie en fantasie bij kinderen"

Voor de pauze vertelt Karin Jacobs over hoe en waarom ze met schrijven begon, na de pauze wordt iedereen betrokken bij haar stoomcursus “spelen met woorden”. Ze pleit ervoor om er een goede gewoonte van te maken om voor het slapengaan nog even een verhaal te lezen of te beluisteren.
Een echte aanrader!
In het kader van de Jeugdboekenweek
I.s.m. Willemsfonds Deinze

Zeg Roodkapje, waar ga je heen? Springlevende sprookjes

Tentoonstelling (16/02/2015 - 21/03/2015)

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek is er een tentoonstelling over hedendaagse sprookjesbewerkingen. Deze realisatie van het literair museum Hasselt toert langs de bibliotheken van de Vijf (Deinze, Destelbergen, Lochristi, Melle, Merelbeke).

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaarill. Carll Cneut 
  
                                                                                                              
Carll Cneut: In my Head: tentoonstelling Sint-Pietersabdij Gent: van 2 december 2014 tot 10 mei 2015
De tentoonstelling neemt je mee op reis naar een zeer uitzonderlijke bestemming: het hoofd van de gevierde boekillustrator Carll Cneut.

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je e-mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit MijnOvinob worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef daar je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.

Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleert via Mijn Bibliotheek.

E-boeken in de bibliotheek

Vanaf nu kan je e-boeken lenen in de bibliotheek. Ga je op vakantie, kom dan eerst een e-boekenkaart kopen (5 euro voor 3 boeken). Vooraf kan je de gratis app downloaden (Google Playstore voor tablets met Android, Appstore voor iPads).

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan bv. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld: language: Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn.

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0,30 euro / per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.
 

anaXis NV