Kinder- en jeugdjury Vlaanderen (KJV)

20 september (van 11 tot 12 uur) in de bibliotheek

Kinderen of jongeren die graag lezen, worden uitgenodigd op de startvergadering van de KJV op zaterdag 20 september om 11 uur. Je hoeft je niet in te schrijven. Breng wel 1.50 euro (verzekeringsbijdrage) mee als je KJV-lid wil worden.

E-boeken in de bibliotheek

Vanaf nu kan je e-boeken lenen in de bibliotheek. Ga je op vakantie, kom dan eerst een e-boekenkaart kopen (5 euro voor 3 boeken). Vooraf kan je de gratis app downloaden (Google Playstore voor tablets met Android, Appstore voor iPads).

Toptienboeken

Vanaf maandag 2 juni kan u opnieuw toptienboeken lenen. Maak kennis met tien populaire titels : van Isabel Allende tot de nieuwste roman van Herman Koch, auteur van Het diner.

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan b.v. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld : languageo:Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn.
Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0.30 euro / per werk en per week.
Bij sommige cd's kan je een kort fragment beluisteren. Klik daarvoor op de "play"knop naast een track.

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaar

anaXis NV