Damiaanactie bestaat 50 jaar

Interactieve tentoonstelling van 12 tot en met 28 november

Naar aanleiding van deze verjaardag met een gouden randje staat er in de bibliotheek een interactieve tentoonstelling over 50 jaar Damiaanactie. Je kan er op 24 panelen kennismaken met een stukje van ons modern erfgoed op gebied van menselijke solidariteit, en zien en lezen hoe het werk van Damiaan verder gaat. De Damiaanactie is vandaag actief in 14 landen, waar lepra nog steeds slachtoffers maakt. 
Ter info : donderdag 15 januari 2015 : lezing over “Congo, tussen hoop en wanhoop” door oud-VRTjournalist Walter Zinzen. Deze voordracht is ook de regionale aftrap voor het campagneweekend van de Damiaanactie. 
I.s.m. Damiaanactiecomité Leiestreek
 
.

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit MijnOvinob worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef daar je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.
Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleer via MijnOvinob.

E-boeken in de bibliotheek

Vanaf nu kan je e-boeken lenen in de bibliotheek. Ga je op vakantie, kom dan eerst een e-boekenkaart kopen (5 euro voor 3 boeken). Vooraf kan je de gratis app downloaden (Google Playstore voor tablets met Android, Appstore voor iPads).

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan b.v. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld : languageo:Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn.

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0.30 euro / per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.
 

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaar

anaXis NV