Krokusvakantie : van 8 tem 13 februari

De bibliotheek is extra open van 10 tot 12 uur; de gewone openingsuren blijven geldig.

De piste in ... : baanwielrennen in Oost-Vlaanderen

Ben jij een wielerfanaat? Dan zal  je deze kleine tentoonstelling (van 3 tot 30 maart, tijdens de openingsuren van de bibliotheek) zeker smaken. 'De piste in' heeft een overzicht over de geschiedenis van het baanwielrennen in Oost-Vlaanderen vanaf de 19de eeuw tot nu.
 

Voorjaarsprogrammatie : donderdagavond bibliotheekavond

28 januari om 20 uur (Turkije aan de Leie door Tina de Gendt)
i.s.m Willemsfonds Deinze

25 februari om 20 uur (Met plezier op pensioen door Marc Claus )
i.s.m. Davidsfonds Deinze

17 maart om 20 uur (Van kauwgomplaatje tot wielerboek door Jan de Smet)

21 april om 20 uur (Lam Gods : in het spoor van de rechters door Willy Nachtergaele)
i.s.m. vtbKultuur Deinze

reserveren aangewezen (100 aanwezigen) - 2 euro VVK, 3 euro ADD

 Jeugdboekenweek in de bibliotheek

De jeugdboekenweek is in de bibliotheek reeds op 4 februari gestart met de theatervoorstelling "Willy Wrat" voor leerlingen van het tweede leerjaar. Zowel de theatervoorstellingen als de auteurslezingen zijn (jammergenoeg) allemaal volzet.

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaarill. Carll Cneut

Lerarenkaart

vanaf zaterdag 19 december 2015

Wist je dat alle leerkrachten in de lokale bibliotheek (eerste verdieping) terecht kunnen om hun lerarenkaart op te halen?

Je bibliotheek heeft een warm hart voor de scholen en een bijzonder rijk educatief aanbod. En daarnaast is het ook voor leerkrachten de plaats bij uitstek om te ontspannen, inspiratie op te doen, of om een leven lang te leren.

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je e-mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit MijnOvinob worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.

Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleert via Mijn Bibliotheek.

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan bv. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld: language: Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn.

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0,30 euro per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.
 

E-boeken in de bibliotheek tot 6 mei

In het voorbije jaar kon je via een pilootproject kennismaken met een nieuw aanbod van de bibliotheek: E-boeken in de Bib.
Vanaf 6 mei stopt deze dienstverlening. De app verdwijnt niet van je toestel, maar kan vanaf dan alleen offline gebruikt worden. Het functioneren is dan niet langer gegarandeerd. 

anaXis NV