Zomervakantie : openingsuren

Tijdens de zomervakantie is de bibliotheek open tijdens haar gewone openingsuren, daarnaast is ze ook elke voormiddag extra open van 10 tot 12 uur.

Enkel gesloten op : vrijdag 28 augustus.

Boekenverkoop

zaterdag 29 augustus (10-16 uur) en zondag 30 augustus (10 - 12 uur)

Jaarlijkse verkoop van afgevoerde bibliotheekboeken.

Schatten van Vlieg

zondag 30 augustus om 10.30 uur

Kleuters en kinderen uit de lagere school zoeken de schat van Vlieg. Hierdoor krijgen ze reeds een stempel op hun spaarkaart. Bij elk bezoek aan de bibliotheek verdienen ze een extra stempel. Met een volle spaarkaart maken ze kans op het boek van de actie (5 boeken worden verloot) ; om 11 uur kunnen 20 kinderen een circusworkshop in de bibliotheek volgen (einde 12 uur). 

Circusplaneet : workshop

zondag 30 augustus om 10.30 uur

Tijdens deze éénmalige circusles ontdekken de kinderen meerdere circustechnieken. Na een speelse opwarming  worden zeer uiteenlopende circustechnieken aangeleerd. Hierdoor krijgen ze een beter zicht op wat circus eigenlijk allemaal inhoudt en kunnen ze ontdekken welke disciplines hen het meeste aanspreken.

Toptienboeken

De bibliotheek leent tijdens de zomermaanden weer  toptienboeken (tien populaire titels in tien exemplaren) uit. Je kan ze tegen betaling (zeer lage prijs) uitlenen.

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je e-mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit MijnOvinob worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.

Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleert via Mijn Bibliotheek.

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaarill. Carll Cneut

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan bv. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld: language: Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn.

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0,30 euro per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.
 

E-boeken in de bibliotheek tot 6 mei

In het voorbije jaar kon je via een pilootproject kennismaken met een nieuw aanbod van de bibliotheek: E-boeken in de Bib.
Vanaf 6 mei stopt deze dienstverlening. De app verdwijnt niet van je toestel, maar kan vanaf dan alleen offline gebruikt worden. Het functioneren is dan niet langer gegarandeerd. 

anaXis NV